“MEER RUIMTE VOOR ARCHITECTUUR”

Het SIP EUROPE-casco is dé oplossing voor ontwerpers die zoeken naar bouwsystemen die voldoen aan alle wet- en regelgeving maar wel vrijheid geven in het ontwerp zonder concessies te doen aan de afwerking, betaalbaarheid en de haalbaarheid van het project. De ontwerper heeft dankzij de lagere begeleidings- en bouwkosten van het slimme en efficiënte bouwsysteem meer ontwerpvrijheid en meer budget voor de zichtbare details.

De meest vooruitstrevende ontwerpers hebben altijd gezorgd voor het ontwerpen van meer engergiezuinige gebouwen.

De huidige markt en strengere milieu-eisen stellen de ontwerper voor de uitdaging om meer energiezuinige gebouwen te ontwerpen. Door al in de ontwerpfase van een gebouw te denken in het SIP EUROPE-casco kunnen er diverse voordelen worden behaald ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Deze voordelen gelden niet alleen voor het ontwerp van het casco maar ook voor funderingswerken, installatiewerken, het gebruik en zelfs voor de opbrengst. De panelen kunnen in nagenoeg iedere vorm worden geleverd en het systeem kan worden toegepast voor een breed scala aan bouwwerken. 

ONTWERPVRIJHEID

Het SIP-bouwsysteem geeft de ontwerper alle vrijheid in zijn ontwerp. De panelen kunnen in nagenoeg iedere vorm worden geleverd en het systeem kan worden toegepast voor een geheel casco. Het SIP-bouwsysteem leent zich daarnaast uitstekend voor toepassing in combinatie met traditionele bouwsystemen, als bijvoorbeeld gevelvullende elementen, dakopbouwen of uitbouwen.

ALLROUND TOEPASBAAR

De ontwerpvrijheid van het SIP-bouwsysteem biedt veel mogelijkheden voor verschillende bouwwerken. Ons systeem wordt daarom dan ook ingezet bij: bungalows, villa’s, vrijstaande woningen, vakantiewoningen, chalets, tiny houses, woonarken en utiliteitsgebouwen. 

LICHT BOUWEN

Een casco opgebouwd uit SIP-panelen is vele malen lichter dan een traditioneel casco. Dit lichte gewicht heeft positieve gevolgen voor het constructieve ontwerp, denk hierbij aan minder of kortere heipalen, een lichtere fundering of lichtere
constructieve voorzieningen.

Dankzij het gewicht en de handzame elementen kan daarnaast het inzetten van zwaar materieel worden beperkt. SIP-casco’s bieden hierdoor ook vaak uitkomst op plekken die niet bereikbaar zijn voor traditionele bouwmethoden. Ook bij het aan- of opbouwen van een bestaand casco biedt het SIP-bouwsysteem de ontwerper uitkomst. Het lage gewicht maakt opbouwen en uitbouwen mogelijk die met traditionele bouwmethodes vaak niet, of uitsluitend met uitgebreide constructieve aanpassingen mogelijk zijn.

STERK

De SIP-panelen kenmerken zich door de hoge belastbaarheid van zowel de verticale als horizontale krachten en de mogelijkheid tot opvangen van rek. Deze uitstekende constructieve eigenschappen van SIP-panelen geven de ontwerper de
mogelijkheid met het SIP-bouwsysteem gehele casco’s te realiseren zonder daarvoor zijn ontwerp te hoeven aanpassen.
Hoewel SIP-panelen in Europa nog relatief onbekend zijn, worden deze eigenschappen al decennia lang bewezen in Noord Amerika, Zuid Amerika en Japan. Niet toevallig zijn dit gebieden waar tornado’s en aardbevingen regelmatig voorkomen. De SIP-constructies in die gebieden hebben keer op keer bewezen superieur te zijn ten opzichte van houtskeletbouw gebouwen.

SLANK DUS MEER GEBRUIKSOPPERVLAK 

Doordat het SIP-bouwsysteem dragend en isolerend is wordt het casco aanzienlijk slanker. Een met SIP-panelen ontworpen casco heeft hierdoor meer gebruiksoppervlakte dan een ontwerp met traditionele bouwsystemen met vergelijkbare isolatiewaarden.

MILIEUBEWUST

Onze SIP-panelen kenmerken zich door de hoge isolatiewaarden, luchtdichtheid en het feit dat het volledig te recyclen is. Al deze kenmerken, samen met het lichte gewicht en de eenvoudige bouwmethode, zorgen ervoor dat een minimale uitstoot van CO2 plaatsvindt tijdens de productie, bouw en het gebruik van een SIP-casco.
Hierdoor is SIP EUROPE uw partner voor milieubewust bouwen.

HEEFT U INTERESSE IN HET ONTWERPEN IN SIP?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons