ONTWERP- EN FABRIcagePROCES

Het gecertificeerde SIP-bouwsysteem van SIPEUROPE wordt vervaardigd onder gecontroleerde en gereguleerde fabrieksomstandigheden. Het fabricageproces bestaat uit verschillende fasen en duurt meestal vier tot acht weken.

Ontwerp

In de ontwerpfase wordt technische, montage- en fabricagedocumentatie voorbereid. SIPEUROPE gebruikt state-of-the-art ontwerptechnologieën voor het verwerken van technische en productieplannen die ook compatibel zijn met BIM (Building Information Modeling). Deze technologie verkort de ontwerp- en tekentijd aanzienlijk. In de ontwerpfase wordt projectdocumentatie gecommuniceerd en goedgekeurd. Ons professionele team van ingenieurs staat klaar om advies te geven in het ontwerpproces, de afronding van projecten en de structurele beoordeling van gebouwen.

Optimalisatie

Na afronding van het ontwerp en goedkeuring van technische documenten komt de optimalisatiefase. SIPEUROPE vervaardigt op maat gemaakte panelen die gemarkeerd zijn volgens de projectdocumentatie. In dit stadium worden de snijplannen geoptimaliseerd.
Onze klanten ontvangen dus vooraf voorbereide en gemarkeerde panelen die niet meer bijgesneden hoeven worden. Om deze reden is het bouwproces zeer snel, nauwkeurig en produceren klanten geen bouwafval van de panelen.

Productie

Het fabricageproces vindt plaats in gecontroleerde en strikt gereguleerde fabrieksomstandigheden.
 
Fabrieksomstandigheden en machinetechnologie zorgen voor een enorme snelheid, precisie en efficiëntie bij de productie van het SIP-constructiesysteem. Het sandwichpaneel wordt gevormd door verlijming van de isolerende kern tussen twee OSB TOP 4-platen van 15 mm. Vervolgens hardt het paneel uit in een hydraulische pers. Na het uitharden worden de panelen opgemaakt en gemarkeerd. Zodra het contract is voltooid, worden de panelen, evenals alle andere materialen die nodig zijn voor de constructie, op vrachtwagens geladen die ze naar de bouwplaats zullen brengen.

Montage

Wij verzorgen desgewenst de montage van ons SIP-bouwsysteem op locatie. Onze vaste ervaren bouwteams reizen door geheel Europa en hebben al vele tientallen zeer uiteenlopende projecten voltooid. Daarnaast bieden wij onze klanten of hun montagepersoneel volledige technische ondersteuning en educatieve service voor hen die zelf de bouw van een SIP-casco willen uitvoeren.

SIPEUROPE biedt een compleet bouwsysteem, inclusief alle benodigde materialen voor de voltooiing van een ruwbouw. Voor de klant zorgen wij voor comfortabel bouwmanagement zonder onnodige onderbreking door aannemers.

Interesse in onze services?

Neem contact met ons op

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons