sip constructie systeem in gebruik

Het SIP-constructie systeem van SIPEUROPE kan een breed scala aan behoeften vervullen en de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. De veelzijdigheid en mogelijkheid tot verandering zorgt voor de meest uitdagende vormen. Hierdoor is het ideaal voor gebruik bij ongewone vormen van gebouwen zonder koude bruggen te veroorzaken. Het SIP-constructiesysteem kan worden gebruikt als constructie voor het gehele omhulsel van het gebouw, of het kan gecombineerd worden met andere constructie systemen.

Met het SIP-constructiesysteem kunnen wij een oplossing bieden voor de fundering van het gebouw, de buitenwanden, de binnenwanden, het plafond, vlakkende en zelfs hellende daken. Ook kunnen wij het gebruiken in de constructie van huizen, appartementen, administratieve gebouwen, industriële gebouwen, scholen maar ook kinderdagverblijven, recreatie gebouwen, vakantiehuizen en woonboten. Het SIP-constructiesysteem is een ideale oplossing voor uit- en aanbouw.

Constructie proces

CONSTRUCTIE FUNDERING

Het SIP-paneel is een lichtgewicht bouwmateriaal en er zijn meer mogelijkheden voor de fundering van gebouwen. De meest voorkomende methode is nog steeds een van de varianten van een betonnen plaat fundering. Deze kunnen vaak wel lichter worden uitgevoerd doordat het niet zulke zware lasten hoeft te dragen als bij bakstenen of betonnen constructies.

Het SIP-bouwsysteem biedt de mogelijkheid om de vloer van het gebouw te maken van panelen, dit vaak in combinatie met een alternatieve oplossing zoals funderingen op schroefpalen. De constructie voor de begane grondvloer op schroefpalen voor een vrijstaand huis duurt 2 tot 3 dagen met een minimum aan grondverzet. Op de schroefpalen zorgt een frame van houten of stalen balken voor de ondersteuning van de SIP-panelen.

 

CONSTRUCTIE VAN BINNEN- EN BUITENWAND

Een waterdichte laag is aangebracht op de gefabriceerde funderingsplaat. Na de montage worden de funderingsbeugels verankerd aan de funderingsplaat en vormen ze de basis voor het constructie systeem. Een ingebed KVH element wordt aangebracht op de funderingsbeugel voor het installeren van de panelen.

Constructie van de buitenwand begint vanaf de hoek van het gebouw en gaat om de binnenwand heen. Wanneer dit klaar is volgt de installatie van de binnenste scheidingswanden. Uiteindelijk worden er houten KVH elementen geplaatst in de montage groeven vanaf de bovenkant om de panelen elkaar te laten ondersteunen. De panelen bevatten een van te voren gemaakt gat voor kabels. Alle panelen zijn gemarkeerd en speciaal gemaakt volgens de project documentatie, zodat het installeren van de panelen erg makkelijk, snel en precies is.

VLOER CONSTRUCTIE

Tussen de buitenwanden en binnenste scheidingswanden maken we een dak constructie voor de constructie van de vloer. Voor het maken van de plafond constructie hebben we meerdere oplossingen. Het plafond kan bestaan uit KVH, BSH plafond elementen, verlijmde houten balken, SIP-panelen of CLT. De geschiktheid van de materialen hangt af van de wensen van de architect en gebruiker. Op de op deze manier gebouwde vloer beginnen we met het bouwen van buitenwanden en binnen scheidingswanden op de 2e vloer.

DAK CONSTRUCTIE

SIP-panelen zijn een effectieve oplossing voor de constructie van hellende daken met een bewoonbare zolder. Het SIP-constructiesysteem creëert zowel een dragend als isolerend element op het dak. De zolder is hierdoor gelijk geïsoleerd met SIP-panelen en er is geen extra isolatie materiaal nodig. De aansluitingen zijn recht en precies zodat de binnenkant mogelijkheid biedt voor de installatie van stucplaten, die direct op de panelen worden gemonteerd.

SIP-panelen zijn ook een ideale oplossing voor vlakke daken. Zowel bij de hellende als vlakke daken zijn de panelen een dragend en isolerend element van het dak. De installatie is erg snel en bespaart een hoop extra werk. Vanaf de binnenkant is het mogelijk om stucplaten direct op het paneel te installeren. Vanaf de buitenkant, worden EPS omtrekafvoeren voor waterafvoer en definitieve waterdichting toegepast.

 

Grote variabiliteit van definitieve afwerkingen 

Het SIP-bouwsysteem kan eenvoudig worden aangevuld met een breed scala aan afwerkingen, van klassiek pleisterwerk tot geventileerde gevels.

Benieuwd wat SIP EUROPE voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

WAAR KAN HET SIP-BOUWSYSTEEM WORDEN GEBRUIKT?

Panelen Bouw

Meer weten

Prefab Gebouwen

Meer weten

Modulaire Gebouwen

Meer weten

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons