SE-SIP TECHNIEK – SIPEUROPE STRUCTUREEL GEÏSOLEERDE PANELEN

De huidige wetgeving en wijzigende markteisen vragen steeds meer aandacht bij het ontwerpen en plannen van gebouwen. Hogere niveaus van energie-efficiëntie, het voorkomen van koudebruggen, luchtdichtheid van de gebouwschil, milieuaspecten en vele andere eisen vormen een uitdaging voor veel traditionele bouwsystemen.
Het SIP bouwsysteem van SIP EUROPE is een nieuwe generatie houtskeletbouw. Ongeëvenaarde bouwsnelheid, veelzijdigheid, hoge sterkte en thermische eigenschappen maken de SIP tot een zeer efficiënt bouwsysteem voor de bouw van energieneutrale en passieve gebouwen.

DE BASIS VAN HET BOUWSYSTEEM IS HET SIP PANEEL

Het paneel bestaat uit twee 15mm OSB TOP4 platen en een isolerende kern van geëxpandeerd vlamvertragend grafiet polystyreen.

Het resultaat van het fabricageproces is een constructief sandwichpaneel dat wordt gekenmerkt door uitstekende thermische eigenschappen, een laag stortelijkgewicht en een hoge constructieve waardes.

De panelen worden gefabriceerd is verschillende diktes, het kan hierdoor bij een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. De SIP-panelen kunnen worden gebruikt voor vloeren, spouwmuren, scheidingswanden en daken.

Het SIP-bouwsysteem wordt geclassificeerd in de categorie houten gebouwen, maar dankzij de fysieke en thermische isolatie-eigenschappen presteert het aanzienlijk beter dan conventionele houtskeletbouw gebouwen.

Naast het SIP-bouwsysteem passen wij binnen ons totaal casco concept eventueel diverse andere houtbouwsystemen toe. Zo leveren wij onder andere gecertificeerd KVH en BSH constructiehout in sterktes C24 en GL24h, houten I-joist, posi-joist en CLT elementen. Hun hoeveelheid binnen de constructie hangt af van de voor dat project geldende constructieve eisen, of specifieke wensen van de klant.

SIP EUROPE levert ieder casco compleet met de benodigde bevestigingsmaterialen, tapes, folie en lijmen. Al deze materialen zijn onderdeel van ons totaal casco concept en zijn voldoende voor een geheel casco.

SIPEUROPE levert een compleet SIP-casco bouwsysteem, inclusief alle benodigde materialen voor het voltooien van het SIP-casco. Wij produceren de panelen volgens de project documentatie in gecontroleerde fabrieksomstandigheden. Op deze wijze voorkomen wij extra werk op de bouwplaats, waardoor tijd en geld worden bespaard. Tevens verzekerd het een comfortabele projectmanagement omdat overlast en vertraging door onderaannemers worden voorkomen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons