Belangrijkste voordelen van wonen in een gebouw gemaakt van het SE-SIP-bouwsysteem

Waarom bouwen met het SE-SIP bouwsysteem en wat zijn de voordelen? We hebben er hier een paar: lage verwarmings- en koelingskosten, snelheid van bouwen, gezonder en comfortabeler wonen, hoge sterkte, grotere gebruiksoppervlakte, stabiele isolatie, een gecertificeerd systeem met garanties en de wetenschap dat uw gebouw de CO2-productie vermindert.

Lage verwarmings- en koelingskosten

Wist u dat 40 tot 50% van de energie door uw gebouw wordt verbruikt voor verwarming en koeling? De beste manier om het verbruik van deze energie te verminderen, is voldoende thermische isolatie en vermindering van warmteverlies. Het SIP cascosysteem biedt uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. De kosten voor verwarming en koeling zijn daardoor significant lager dan bij conventionele constructies.

Snelheid van bouwen

Of het nu gaat om individuele constructies of geprefabriceerde huizen van SIP-panelen, de constructie is vele malen sneller gebouwd dan conventionele constructies, waarvoor talloze natte bouwmethoden nodig zijn die veel tijd kosten. De constructie gemaakt van SIP panelen is een droog constructieproces dat elk moment van het jaar kan worden uitgevoerd.

Gezonder en comfortabeler wonen

De luchtdichte constructie is ideaal voor moderne ventilatiesystemen die de energiekosten verlagen en de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren. Het gebruik van warmteterugwinunits zorgt zo voor een constante toevoer van verse lucht naar gebouwen zonder extra warmteverlies. Hierdoor is de lucht in het gebouw altijd fris en ontstaan ​​er geen schimmels in de gebouwen en worden allergenen niet verspreid.

Hoge sterkte

Na de montage van de paneelconstructie gedraagt ​​het bouwsysteem zich als een monolithische schil, die tot 5 keer grotere statische parameters biedt dan een conventionele houtskeletbouw. Het gebouw van SIP-panelen zorgt zo voor een robuust en solide gevoel, dat moeilijk te onderscheiden is van traditionele bouwsystemen.

Grotere gebruiksoppervlakte

Gebouwen gemaakt van SIP-panelen bieden 7-10% meer bruikbare oppervlakte dan conventionele bakstenen gebouwen. Gebruikers van het gebouw kunnen genieten van een grotere en ruimere omgeving. Voor ontwikkelingsbedrijven die m2 bruikbare oppervlakte verkopen, zal deze procentuele verhoging winst opleveren.

Stabiele isolatie

De isolerende kern van het SIP bouwsysteem is ook na decennia sterk en stabiel. Het kan niet nat worden, doorzakken of slecht worden geïnstalleerd, zoals bij conventionele frameconstructies die veeleisend zijn voor technologische processen.

Bent u voornemens te gaan bouwen met het SIP EUROPE cascosysteem?

De voordelen voor de eindgebruiker beperken zich niet alleen tot voordelen tijdens het gebruik. Ook de voordelen in de voorliggende ontwerpfase en bouwfase merkt u als eindgebruiker. Het bouwsysteem zelf bestaat uit een sandwichpaneel dat is opgebouwd uit 2 lagen OSB-4 met een isolerende vulling van NEOPOR EPS. Daarnaast wordt het systeem aangevuld met constructiehout, hierdoor wordt een SIP-bouwwerk geclassificeerd als houtbouw, maar de energie efficiëntie ligt significant hoger dan bij traditionele HSB objecten.

Vertel mij meer...

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons